Prezident Miloš Zeman ve Svitavách

Prezident Miloš Zeman ve Svitavách (5.11.2015)

Prezident Zeman zavítal už potřetí do Pardubického kraje a tentokrát navštívil i Svitavy.

Byli jsme velmi zvědavi a musím říci, že i velmi spokojeni. I když měl nabitý program,   k nám přijel usměvavý a s dobrou náladou, je to osobnost a důstojný představitel státu.

Nejdříve se setkal se zastupiteli a řediteli příspěvkových organizací, ale bylo málo času, takže jen několik otázek k legislativě, zákonům a školství, zejména technickému, pan prezident má přehled a vědomosti, hovořil o nezaměstnanosti i o novém závodě INA, který se ve Svitavách bude stavět, a pak už jsme se přemístili do velkého sálu ve Fabrice, kde pokračovala beseda s občany. Sál opravdu praskal ve švech, spousta lidí se dovnitř nedostala, tak sledovali alespoň v předsálí. Občané se nejen ptali – imigrace, obchvat města, R 35 – zástupci penzionu z Hradce nad Svitavou mu přivezli kytičku a popřáli hodně zdraví, diskutovalo se také o hospicech, pan prezident rozebral současnou situaci a opakoval svoje názory, které nemění a stojí si za nimi.

Bohužel ani ve Svitavách jsme nebyli ušetřeni vystoupení jednoho z odpůrců prezidenta, byl vulgární, ale M.Zeman reagoval velice dobře a vtipně, stejně dobře reagovali i přítomní, kteří tohoto nevhodně působícího člověka doslova vypískali.

Když jsem pak hovořila se spoluobčany venku, všichni jsme se shodli na tom, že je to opravdu důstojná hlava státu, která hájí zájmy lidí, nemění své názory a ví, co chce. Byli jsme rádi, že jsme si ho mohli poslechnout a rádi bychom v jeho společnosti byli déle.