Úspěšná Městská konference KSČM ve Svitavách

Úspěšná Městská konference KSČM ve Svitavách (30.11.2015)

Za účasti místopředsedkyně ÚV KSČM Miloslavy Vostré, předsedy OV KSČM Josefa Bohatce, krajské zastupitelky Pardubického kraje Dagmar Baťové a tajemníka KV KSČM Pardubice Jiřího Březiny jednali ve čtvrtek 26.listopadu svitavští komunisté. Přítomní delegáti / z 31 zvolených 30 přítomných / vyslechli zprávu o činnosti a seznámili se s hlavními úkoly pro příští období, diskutovalo se také o pracovních sjezdových materiálech.

Soudružka Vostrá ve svém vystoupení nejdříve poděkovala za pozvání a slíbila, že pokud to bude z pracovních důvodů možné, přijede ráda i příště. Pak už reagovala na připomínky. Pokud se týká sjezdových materiálů, jsou pracovní, nejdůležitější je Strategické směřování a hlavní úkoly strany po IX.sjezdu, protože je výchozí i pro volební programy. Pokud mají členové konkrétní připomínky a náměty, mohou je prostřednictvím okresního výboru zaslat na ÚV. Hovořila rovněž o financích, seznámila delegáty  s příspěvky, které strana dostává. Protože se v diskusi objevil i názor na doplnění názvu strany – strana demokratické levice s důrazem na slovo demokratické, M.Vostrá reagovala v tom smyslu, že demokracie není v názvu, ale v tom,jak strana vystupuje, jak se jednotliví členové chovají, jak reagují na podněty. Hovořila rovněž o přijímání nových členů, je to úkol velice obtížný, ale nechceme přijímat členy za každou cenu a uvedla některé konkrétní příklady.

Samostatným bodem byly Haló noviny. Ve zprávě se hovořilo o tom, že ani členové strany tento deník neodebírají, soudružka Vostrá potvrdila a podtrhla skutečnost, že noviny nejsou jen pro komunisty, ale i pro levicově smýšlející lidi, jsou v nich stanoviska a informace, které nikde jinde nenajdeme.

Zmínila se rovněž o připravované změně legislativy a financování politických stran. Její vystoupení bylo přijato velice dobře a ještě po skončení konference se na ni přítomní obraceli s řadou dotazů.

O své práci hovořila i krajská zastupitelka Dagmar Baťová, předseda OV KSČM J.Bohatec pak informoval o nových metodách práce, ke kterým mimo jiné patří i webové stránky nebo vydávání Občasníku, a zdůraznil nutnost maximálního nasazení všech před blížícími se krajskými volbami. S.Vostrá hodnotila práci s. Bohatce velmi kladně, nejen jako předsedu OV, ale také jako člena ÚV KSČM.

Usnesení z konference je konkrétní a obsahuje takové body, které jsou schopni komunisté v obvodu Svitavska splnit.