Sdělovací prostředky jsou velmi mocné

(11.9.2017)

O tom se přesvědčujeme každý den, protože argumenty našich mnohých spoluobčanů jsou „musí to být pravda, hlásili to v televizi, rozhlase, psali to v novinách“.

Jak se proti tomu můžeme bránit, když nemáme tolik možností, abychom se do „sedmé velmoci“ dostali, a protože začíná předvolební kampaň,budou se opět vytahovat rádoby  ověřené formace o tom, co všechno jsme napáchali. „První vlaštovky“ jsou už tu, Charta 77 a utajované materiály, jak je začíná zveřejňovat Česká televize.

Určitě si vzpomínáte, alespoň někteří, na oslavy Dne tisku, rozhlasu a televize, který se slavil okolo 20.září. Uskutečňovaly se besedy s redaktory, byly Dny otevřených dveří, mohli jsme si zkusit práci redaktora. My máme v současné době Haló noviny, ty jsou naše, jediné české, a informují pravdivě nejen o dění v republice, ale také ve světě. Je jen škoda, že je čte tak málo lidí.

Blíží se slavnost Haló novin, nemyslíte si, že bychom si našich novin měli víc vážit a odběr zvýšit? V předvolební kampani by to bylo nanejvýš vhodné.