Svitavští komunisté hodnotili

Svitavští komunisté hodnotili (27.11.2017)

Už začínají konference KSČM a mezi prvními byli ve Svitavách. 23.listopadu hodnotili svou práci a dokázali toho hodně.Nejen, že jsou pořadateli mnoha akcí – oslavy MDŽ, májové akce, třešničkové a předvánoční posezení, aktivně se zapojili i do údržby a oprav budovy OV KSČM – výměna oken, vymalování chodeb, vnitřní úpravy, a tak bychom mohli pokračovat.

Zastupitelé za KSČM jsou aktivní při jednáních, snaží se pomáhat spoluobčanům řešit jejich problémy. Příkladně spolupracují s Levicovým klubem žen i Klubem českého pohraničí, obnovili činnost Česko Ruské společnosti. Maximálně se zapojili do předvolební kampaně, bez ohledu na čas dělali všechno to, co bylo zapotřebí.

Stanovili si také úkoly pro příští období –vedle tradičních akcí se budou podílet na oslavách 70.výročí Února a 100.výročí vzniku samostatné Československé republiky, zabezpečí všechny úkoly, související s volbami v roce 2018 a budou hledat další formy, které by oslovily širší veřejnost. Využijí k tomu webové stránky i další sociální sítě.

V poměrně bohaté diskusi se hovořilo o skončených volbách do Sněmovny, poslankyně Květa Matušovská se s přítomnými podělila o bezprostřední zážitky,většina účastníků souhlasila s tím,že předsedou mandátového a imunitního výboru byl zvolen Stanislav Grospič, a velmi je potěšila informací, že přijala záštitu nad zájmovými aktivitami mladých žen v Litomyšli. Předseda OV KSČM Josef Bohatec se zmínil o úkolech, které před námi stojí, tajemník KV KSČM Jiří Březina se zaměřil na komunální volby.

Zazněly také kritické připomínky, které byly na místě,protože vždycky je co zlepšovat, ale především se všichni delegáti i hosté shodli na tom, že komunisté jsou ve Svitavách vidět, což je velice důležité.

V usnesení pak delegáti doporučili, aby s.Vojtěch Filip obhajoval post předsedy ÚV KSČM.